Bu web sitesi, size daha iyi bir deneyim sunmak, içeriği kişiselleştirmek ve trafiği analiz etmek için çerezleri kullanır. Çerez politikası
Akademik hayatına Ankara Üniversitesi'nde 2002 yılında başlayan Müdriye YILDIZ BIÇAKÇI şu anda profesör olarak devam etmektedir. Bu süreçte 2010-2015 yılları arasında Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde dekan yardımcılığı ve belirli aralıklar ile Ankara Üniversitesi Uygulama Anaokullarında eğitim sorumluluğu görevini yürütmüştür. Ayrıca TUBİTAK’ta Erken Çocukluk Dönemi için Aylık Eğitim Dergisi/Meraklı Minik ile Kitaplar Yayın Danışma Kurulu Üyesi olarak görev almıştır. Yönetim kurulu üyesi olarak 2015 yılında beri destek verdiği Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri Derneğine 2016 yılından itibaren dernek genel başkan yardımcısı olarak destek vermektedir. Erken çocukluk döneminde değerler eğitimi konusunda 2017 yılında Jauma I Üniversitesi (Castellon) Eğitim Bölümüne Prof. Dr. Joan A. Traver Martí ile bir ay süre çalışma yapmak üzere akademik ziyarette bulunmuştur. Çocuk gelişimi ve eğitimi alanında gelişimsel değerlendirme, erken müdahale programları, erken çocukluk programları, oyun ve çocuk kitapları ile prematüre bebekler, otizm spektrum bozukluğu vb. riskli bebekler konularında teorik ve uygulamaya dayalı çalışmaları ve dersleri bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk sahibidir.
New York Üniversitesi’nde (NYU) Profesör olarak davranış bilim ve istatistik dersleri vermekte, eğitimden gelişime geniş bir alanda araştırmalar yapmaktadır. İlkokula Kars Yiğitkonağı Köyü’nde başlamış ve liseyi Göle’de bitirmiştir. ODTÜ’den lisans, SUNY’den yüksek lisans ve Boston College’dan doktora derecesi almış olan Şirin 100’ü aşkın bilimsel yayına imza atmıştır. Boston College ve NYU’dan Ögretim Üyesi Mükemmeliyet Ödülü, ABD Çocuk Gelişimi Vakfı’ndan Araştırmacı Ödülü, dünyadaki en büyük eğitim araştırmacılar derneği AERA’dan Araştırma Büyük Ödülü, ve Jacob Vakfı’ndan 2018 Sosyal Girişimcilik Ödülü almıştır. Selçuk Şirin 2015 yılında ABD Bilimler Akademisi Komisyonuna seçilmiştir. 2014 yılından itibaren Hürriyet’te haftalık köşe yazıları yazan Selçuk Şirin’in “Yol Ayrımındaki Türkiye: Ya Özgürlük Ya Sefalet” ve “Bir Türkiye Hayali” adli iki Türkçe kitabı, “Muslim American Youth: Understanding Hyphenated Selves Through Multiple Methods” adlı bir İngilizce kitabı ve çocuklara yönelik pek çok alıştırma kitabı bulunmaktadır. 2019 yılında Türkiye’de evinde kitap bulunmayan 1 milyon çocuğu kitapla buluşturmayı hedefleyen 1 Milyon Kitap projesini başlatmıştır. Etkileşimli Kitap Okuma projesinde danışman görevini üstlenmektedir.
Lisans eğitimini Muğla Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde yapmıştır. Muğla Üniversitesinde Eğitim Programları ve Öğretimi ABD ve Hacettepe Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi ABD Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Dumlupınar Üniversitesi Sınıf Eğitimi alanında doktora derecesine sahiptir. Temel çalışma alanları eğitsel veri madenciliği üzerinedir. Birçok üniversitede yapay sinir ağları ile veri analizi üzerine çağrılı konuşmacı olarak seminerler vermekte ve makine öğrenmesi, veri madenciliği, yapay sinir ağları, metin madenciliği, biçimsel dil çözümleme, duygu analizi ve karar ağaçları ile ilgili eğitimler vermektedir.
Türker TOKER, 1980 yılında Kırıkkale’de doğmuştur. 2004 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi’nden mezun olmuştur. 3 yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmenlik yaptıktan sonra 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Uşak Üniversitesi adına Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim dalında yüksek lisans ve doktora eğitimi almak üzere yurt dışında görevlendirilmiş. 2010 yılında Denver Üniversitesi Morgridge Eğitim Fakültesinde Sayısal Araştırma Yöntemleri yüksek lisansını, daha sonra 2016 yılında aynı fakültede Araştırma Teknikleri ve İstatistik Anabilim dalında doktora derecesini elde etmiştir. Alanında Türkiye’nin birçok şehrinde öğretmen eğitimleri vermektedir. Halen Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Ölçme Değerlendirme Anabilim dalında Doktor Öğretim Üyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Akademik öğrenimine Robert Kolej ’08, Boğaziçi Üniversitesi ’13, Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji ’19 sonrasında New York Üniversitesi’nde Uygulamalı Psikoloji alanında devam eden Canan Tuğberk, dezavantajlı aileler, çocuk ve ergenlerle sahada klinik çalışmalarını ve akademide araştırmalarını sürdürmektedir. Yayınlanan çalışmalarından bazıları: Göç Öncesi ve sonrasında Risk Altındaki Gruplar: Mülteci Ergenlerin Yaşantıları, The Impact of September 11 and the War on Terror on Arab and Muslim Children and Families.
Proje Bursiyerleri
- Etkileşimli Kitap
Genel bir inceleme yazın